Blog

Az életbiztosítási termékek új generációja, a vegyes életbiztosítások által nyújtott szolgáltatásokat ötvözi egy befektetési alap által kínálta lehetőségekkel.

A szerződő által befizetett díjakat a biztosító, a szerződő által kiválasztott befektetési alapokba fekteti, a lejáratkori kifizetés mértékét ezen alapok hozama határozza meg. A szerződő a tartam során igény szerint átirányíthatja megtakarítását a felkínált alapok között.

Az életbiztosítás alapvető jellemzője, hogy hosszútávra szól: stratégiai befektetés. Az viszont gazdasági törvényszerűség, hogy a befektetések hozamát és biztonságát befolyásoló konjunkturális ingadozások hosszútávon kevésbé érvényesülnek, illetve azok hatása nagyobb mértékben egyenlítődik ki.

Az életbiztosítás igényli a legkisebb időráfodítást valamennyi egyéb befeketési formával szemben. A haszon biztosítása a vagyonkezelők feladata.

Az életbiztosítás épppoly fontos az üzleti életben, mint a családok védelmében. Stratégiai megtakarítási forma, mely a bankbetétek, értékpapírok, ingatlanok mellett hossszútávon is biztosítja a több lábon állás lehetőségét.

Halála esetén a bank azt fizeti vissza, amint Ön megtakarított, az életbiztosító azonban azt, amit Ön meg szeretett volna takarítani.

Az élet kemény feltételek szab, a életbiztosítás viszont kedvező feltéelelekt nyújt. Aki megfeleleő életbiztosítással rendelkezik, az nyugodt, szívvel befeketeteheti szabad pénzösszegeit, hiszen az egyéb befektetések kudarca esetén az élet- és a nyugdíjbiztosítás képes megakadályozni a megszokott életszinvonal csökkenését.